Adviseurs vinden Stad Holland het best

0

Stad Holland Zorgverzekeraar is in het jaarlijkse Zorgonderzoek van Bureau D & O door financieel adviseurs uitgeroepen tot beste zorgverzekeraar. Twaalf aanbieders van zorgverzekeringen werden in het onderzoek beoordeeld op twintig aspecten van dienstverlening.

Stad Holland wordt onder meer geprezen voor het acceptatiebeleid, afhandeling van declaraties, de kwaliteit van de communicatie en het aanbod van een restitutiepolis. Vorig jaar kreeg Stad Holland samen met ONVZ ook al de hoogste waardering.

Uit het Zorgonderzoek 2016 blijkt dat het overgrote deel van de financieel adviseurs (79%) actief is op het gebied van zorgverzekeringen. Zij hebben gemiddeld bij 15% van de particulieren die klant zijn bij hun kantoor een of meer zorgverzekeringen afgesloten.

Verdere groei

Opvallend is dat 48% een groei in de portefeuille zorgverzekeringen ziet, ten opzichte van 1 januari 2015. Bij 45% is sprake van stabilisatie en bij slechts 7% een daling. Tweederde verwacht een verdere groei van de portefeuille zorgverzekeringen ten opzichte van begin dit jaar.

De adviseurs werken vaker met een restitutiepolis (83%) dan met een naturapolis (17%). Die verhouding wijkt fors af van het landelijk gemiddelde. Een mogelijke verklaring is volgens D & O dat de adviseurs gemiddeld genomen meer consumenten uit de hogere inkomensgroep bedienen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.