‘Adviseurs stellen derde pijler zelden voor aan werkgever’

0

BrightPensioen stelt vast dat het onjuist is om te denken dat werkgevers zonder een pensioenregeling in de tweede pijler, op dat vlak niets zouden doen voor hun werknemers. 30% biedt namelijk een oplossing in de derde pijler en 40% geeft extra salaris vanwege het ontbreken van een pensioenvoorziening.

Dit en meer blijkt uit een recent afgerond onderzoek dat in opdracht van BrightPensioen is uitgevoerd door onderzoeksbureau MWM2. In een toelichting op de resultaten schrijft de aanbieder van derde pijler oplossingen: “Werkgevers zonder een pensioenregeling in de tweede pijler worden door politiek Den Haag de ‘witte vlek’ genoemd. Dat is onjuist en daarbij deze ‘witte vlek’ had nóg kleiner kunnen zijn. Want de helft van de werkgevers in deze groep die niets doet of extra salaris biedt, geeft aan dat medeoorzaak daarvoor de jarenlange aanhoudende onduidelijkheid en onzekerheid is rond de nieuwe pensioenwet.”

Een uitkomst die politiek Den Haag zich kan aantrekken, stelt Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen. “In de Miljoenennota wordt een Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) Pensioenopbouw aangekondigd. Onderzoek naar de ‘witte vlek’ zal daar zeker deel van uit maken. Want in een amendement bij de ‘Wet toekomst pensioenen’ (WTP) is de ambitie aan de wet toegevoegd om de ‘witte vlek’ te halveren. Het onderzoek dat wij nu gedaan hebben kan prima als input van dat IBO gebruikt worden.”

Definitie ‘witte vlek’ bijstellen

Een derde (31%) van werkgevers die geen pensioen via de tweede pijler heeft, vindt dat de overheid (zeer) zeker niet genoeg doet om hen te helpen pensioen te regelen voor hun medewerkers. Daar ligt volgens Zonneveld een kans voor de overheid om die ‘witte vlek’ nog kleiner te maken. “Door bijvoorbeeld meer bekendheid te geven aan de derde pijler als alternatieve pensioenoptie. Daarnaast zou ‘Den Haag’ de definitie van de ‘witte vlek’ moeten aanpassen. Het moet gaan om mensen zonder oudedagsvoorziening, en niet om mensen zonder tweede pijler pensioen.”

Zonneveld merkt verder op dat ook financieel adviseurs de derde pijler zelden als optie voorstellen aan werkgevers.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.