Adviseurs krijgen extra tijd van Avéro

0

Adviseurs krijgen een maand de tijd om hun klanten met particulier schadeproducten van Avéro Achmea zelf te informeren dat de verzekeraar met deze polissen stopt.

Dat is het resultaat van gesprekken tussen Adfiz en Avéro. Volgens de brancheorganisatie krijgen deze adviseurs in de eerste week van december van Avéro een overzicht van de klanten waarvan de hoofdpremievervaldatum in de maand april 2018 ligt. “Deze klanten krijgen in de eerste week van januari bericht van de verzekeraar dat hun verzekering(en) per april 2018 word(en) beëindigd. Op ons uitdrukkelijk verzoek heeft Avéro Achmea het moment waarop jij het overzicht met premievervaldata ontvangt structureel vervroegd. Dit geeft je iets meer ruimte om de betreffende klanten eerst zelf te informeren. Om je hierbij te ondersteunen komen wij binnenkort met een modelbrief die je aan je klant kunt versturen”, schrijft Adfiz aan zijn leden.

Afstand genomen

Twee weken geleden heeft Avéro Achmea bekend gemaakt te stoppen met particulier schadeproducten via de adviseur. Adfiz: “Zowel in onze rechtstreekse contacten als via de vakpers hebben we afstand genomen van deze stap. Deze verschraling van het aanbod is niet goed voor de positie van het intermediair én het keuzeaanbod voor de klant. Uiteindelijk blijft het echter een zelfstandige afweging van Avéro Achmea om bepaalde productlijnen wel of niet te continueren. Daarom zijn wij ook met deze aanbieder in gesprek gegaan over een zo werkbaar mogelijke overstap naar een andere verzekeraar. Met bovenstaand resultaat.”

ASR

Avéro Achmea heeft met ASR afgesproken dat laatstgenoemde voor alle klanten op verzoek offertes klaar zet die qua premie en voorwaarden zo veel mogelijk zijn afgestemd op de huidige verzekeringen van de klant.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.