Adviseur vult vermogensbegeleiding te beperkt in

0

Vermogensbegeleiding gaat verder dan alleen het zoeken naar een fiscaal optimum. De adviseur zou zich daarbij ook niet moeten beperken tot een verzekering en het inzetten van mixfondsen. Dat zegt Ruan de Haas, interim voorzitter van Federatie van Vermogensplanners.

De Haas verwacht dat een deel van de financieel adviseurs zich op korte termijn gaat specialiseren op het gebied van vermogensplanning. “Maar als FVP merken we dat veel adviseurs nu nog te weinig aandacht schenken aan de te behalen doelen en wensen van de klant. Vaak blijft het beleggingsaspect binnen een integraal advies en de menselijke factor onderbelicht. Wij hopen dat adviseurs meer tijd kunnen vinden voor meer integrale en menselijke advisering. Want van consumenten wordt op steeds meer gebieden verwacht dat zij hun eigen verantwoordelijkheid nemen om ook op langere termijn aan hun financiële wensen en verplichtingen te kunnen voldoen. Het is een misvatting dat vermogensplanning iets voor zeer welgestelden is.”

FVP

De Federatie van Vermogensplanners is de beroepsvereniging van en voor vermogensplanners in Nederland. De vereniging is in 2014 opgericht en kent een structuur van een stichting die de certificering, accreditatie en kwaliteitsnormen bewaakt en een vereniging die zich richt op de belangen van de aangesloten leden. Daarnaast kent de federatie een Raad van Advies. Het secretariaat is onlangs ondergebracht bij Bureau DFO.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.