Adviseur verwacht weinig renteschommelingen

0

Een krappe meerderheid van de adviseurs (56%) denkt dat de hypotheekrente volgend jaar laag blijft. Slechts twee procent denkt dat de rente in 2022 nog verder gaat dalen en een derde denkt dat hypotheekrente het komend jaar toeneemt. Dat blijkt uit een steekproef van MUNT Hypotheken.

Bijna een vijfde van de hypotheekadviseurs (18%) ziet de historisch lage rentestand van nu als reden voor de voortdurende prijsstijgingen op de woningmarkt. Alleen het structureel woningtekort (51%) en het beperkte aanbod (25%) worden vaker opgevoerd als reden voor de hoge huizenprijzen.

De niet-representatieve steekproef bracht ook aan het licht dat het thema duurzaamheid hoog op de agenda van de hypotheekadviseur staat. Maar liefst 93 procent van de adviseurs heeft in de steekproef aangegeven de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen in zijn of haar adviesgesprek mee te nemen.

De steekproef werd gehouden tijdens het MUNT-webinar ‘De hypotheekrente, heeft u een glazen bol voor 2022?’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.