Adviseur van meerdere aanbieders meest betrouwbaar

0

Een huis kopen is in de huidige overspannen huizenmarkt is, vooral voor de jonge huizenkoper, een stressvolle bezigheid. Vooral het vergelijken van verschillende rentes en hypotheekvormen blijkt lastig. 40 procent heeft bovendien geen goed beeld van welke hypotheekverstrekkers er allemaal zijn.

De meeste Nederlanders vinden een hypotheek zoeken ingewikkeld en tijdrovend, blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van SNS onder ruim 1.000 Nederlanders. De juiste hypotheekverstrekker vinden kost met name starters veel tijd.

Meerdere aanbieders

Een partij die meerdere aanbieders adviseert wordt door de respondenten als het meest betrouwbaar beschouwd. Gemiddeld vergelijkt men 3,5 aanbieders om tot een keuze te komen. De eigen bank blijkt in dit onderzoek het populairst voor advies. De grootste groep (51%) overweegt zijn of haar huidige bank als hypotheekadviseur. Vooral de respondenten jonger dan 30 jaar, alleenstaanden en starters doen dit. Op de tweede plek staat de onafhankelijk financieel adviseur (39%), gevolgd door de hypotheekketen (32%).

Zowel huiseigenaren als starters namen deel aan het onderzoek. 70% van de huizenkopers gaf aan hierbij stress te ervaren. Onder starters is dit 88%. Ter vergelijking: verhuizen en verbouwen leveren volgens SNS met 75 en 69 procent ongeveer evenveel stress op.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.