Adviseur speelt ORV-kaart niet

0

De overlijdensrisicoverzekering meenemen als onderdeel van een adviesgesprek, komt vooral voor bij hypotheken (90%). In het kader van een alimentatieregeling (30%), voogdijregelingen (7%) en erfrechtbelasting (11%) komt dit nog maar beperkt aan de orde.

Dit blijkt uit het Bureau DFO Onderzoek Overlijdensrisicoverzekering 2018. DFO vindt deze percentages vooral opmerkelijk laag, omdat bijvoorbeeld bij alimentatieregelingen de inkomenspositie van de partner die alimentatie ontvangt, direct afhankelijk is van het leven van de partner die de alimentatie moet betalen. Dat belangrijke gegeven zou op zijn minst besproken moeten worden tijdens het advies.

Waardering aanbieders

Bureau DFO onderzocht in de periode 28 augustus tot en met 17 september 2018 onder financieel adviseurs de waardering voor de dienstverlening van 25 in verzekeraars op het gebied van overlijdensrisicoverzekeringen waar zij ervaring mee hebben. De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op 1.348 waarnemingen. Van de onderzochte aspecten bleek de premiestelling het zwaarst te wegen en de gehanteerde grenzen voor medische keuringen het minst zwaar. Scildon, TAF, Dazure en Dela ontvangen op de verschillende aspecten van dienstverlening de hoogste waardering.

Individuele successen

De onderlinge verschillen tussen de vier koplopers waren op de meeste aspecten slechtst beperkt. Toch kon op verschillende dienstverleningsaspecten een individuele winnaar aangewezen worden. Scildon scoort bijvoorbeeld de hoogste waardering van alle verzekeraars op het gebied van snelheid van uitkering en de deskundigheid van de medewerkers. TAF scoort daarentegen weer het hoogst op de hoogte van de premie. Dazure krijgt de hoogste waardering voor haar verzekeringsvoorwaarden, en Dela tot slot voert de lijst aan op aspecten als strengheid medische keuring en gemak inzake mutaties.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.