Adviseur rekent al 25 jaar op Figlo

0

Softwarebouwer Figlo is letterlijk aan de adviestafel en vanuit een klantbehoefte ontstaan. Nu 25 jaar later is het inzichtelijk en toegankelijk maken van de financiële toekomst nog altijd de missie van Figlo en dat zal ook in de toekomst niet veranderen, zegt COO Peter Dussel.

Een kwart eeuw geleden kreeg een klant een financieel advies van zijn adviseur en besloot puur op basis van de vertrouwensband dat advies op te volgen. Vertrouwen op basis van wat besproken was, maar hij kon het hoe en waarom van het advies inhoudelijk vervolgens moeilijk uitleggen aan zijn vrouw. Dat kwam de adviseur ter ore (en niet voor het eerst). Het zat hem dwars dat hij zijn adviezen niet zo kon visualiseren dat hij zijn klanten kon laten zien waarom zijn advies zo goed en passend was.

De adviseur had verstand van programmeren en begon te bouwen aan wat later de eerste versie (toen nog offline via diskettes) van AfinPro zou worden. De klant kreeg voortaan een digitale en netto vertaling van het advies mee, inclusief grafieken, en kon dit thuis nalezen en navertellen. Het mooie van dit alles is dat de klant en adviseur uit dit verhaal later samen softwarebedrijf Infa (het latere Figlo) zijn begonnen.

Lees hier in de nieuwe InFinance het gesprek met Peter Dussel over 25 jaar Figlo

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.