‘Adviseur kan vanuit eigen adviespakket actuele leninggegevens opvragen’

0

Florius implementeert een nieuwe mogelijkheid via HDN waarmee de adviseur de actuele leninggegevens van Florius-klanten direct kan opvragen in zijn eigen adviespakket.

Karin Polman (foto), directeur van Florius: “De adviseur kan hiermee altijd vertrouwen op de meest actuele en nauwkeurige klantgegevens, waardoor hij advies op maat kan geven met de kracht van actuele klantdata. Dit betekent minder gedoe, minder fouten en meer tijd voor de klant. En de klant is hiermee nog meer verzekerd van een op maat gemaakt advies. Als de adviseur werkt met het adviespakket ‘Elements’, kan hij de nieuwe functionaliteit al gebruiken en ervan profiteren. Wij verwachten dat deze functionaliteit ook snel in de andere pakketten beschikbaar komt.”

Eenvoudig in drie stappen

De adviseur kan in enkele minuten en in drie eenvoudige stappen gebruik maken van deze nieuwe functionaliteit:

  1. De adviseur dient via het eigen adviespakket (via een IA-bericht) een verzoek in voor de actuele leninggegevens van de klant.
  2. Florius controleert of deze klant toestemming heeft gegeven voor het delen van klantgegevens.
  3. Zo ja, dan ontvangt de adviseur (via een IX-bericht) de leninggegevens van deze klant automatisch in het adviespakket. Zo nee, dan bericht Florius dit uiteraard ook.

Brondata

Polman: “Onze nieuwe functionaliteit sluit naadloos aan bij het convenant om het delen van brondata binnen de hypotheekketen te versnellen. Door deze innovatieve oplossing kan de adviseur nu snel en gemakkelijk de benodigde actuele leninggegevens ophalen en verwerken in zijn adviespakket. Uiteraard op basis van toestemming van de klant. Dit maakt het proces niet alleen efficiënter en gemakkelijker, maar ook transparanter en betrouwbaarder. De klant is nog meer verzekerd van een op maat gemaakt advies.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.