Adviseur heeft baat bij mediation bij scheiding

0

Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat bijna 40% van de getrouwde stellen uit elkaar gaat. Bij scheidingen krijgen financieel adviseurs vragen over de eigen woning, het pensioen en eventuele alimentatie. Om financieel adviseurs bij te staan bij deze vraagstukken heeft full service formule Huismerk het eerste half jaar een pilot gedaan over dit onderwerp.

Doel van de pilot was om Huismerk-kantoren in contact te brengen met erkende mediators van het Mediation Collectief Nederland. “De financieel adviseur kan de financiële situatie in kaart brengen. Door hierbij ook mediation in te schakelen worden zaken beter besproken en staan beide partijen achter de afspraken. Mediation heeft ook een bewezen positief effect op het verwerkingsproces van eventuele kinderen en het naleven van de gemaakte afspraken”, aldus Tony Stam, directeur van Huismerk.

Breder aanbod

De pilot wordt deze zomer definitief afgerond. Op basis van de resultaten wordt besloten of Huismerk mediation als aanvullende service opneemt in haar lidmaatschap. Mediation kan door de aangesloten kantoren niet alleen ingezet worden bij echtscheiding, maar ook voor stellen die samenwonend zijn geweest en samen een huis bezitten.

Tony Stam: “De eerste resultaten van de pilot zijn positief. Mensen die gaan scheiden willen totaal ontzorgd worden. Ze willen goed advies op alle vlakken, juridisch, fiscaal en financieel. En idealiter hoeven ze hiervoor niet naar verschillende organisaties. Wanneer financieel adviseurs en mediators samenwerken kunnen we mensen de dienstverlening bieden die zij zoeken. Naast de effecten voor de klant, helpt mediation ook de financieel adviseur verder. Het aantal scheidingen neemt nog steeds toe en de juiste expertise op dit gebied helpt adviseurs om hun aanbod en daarmee ook hun klantenkring uit te breiden.”

Dit is een partnerbijdrage van Huismerk.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Mieke Jager

Mieke Jager is werkzaam bij Huismerk als communicatieadviseur.

Huismerk is de full service formule die sinds 2015 financieel adviseurs ondersteunt bij hun dagelijkse werkzaamheden. De organisatie biedt een one stop shop: van een uitgebreid assortiment tot aan hulp bij het vinden en behouden van klanten. Advieskantoren vinden bij Huismerk oplossingen voor onder andere ondernemers, investeerders en senioren. De bij Huismerk aangesloten advieskantoren kiezen zelf of ze hun onder hun eigen naam werken of Huismerk op de gevel plaatsen.