Advieskantoren starten met NN cyber startup

0

Perfect Day is de naam van een nieuw cyber security bedrijf voor mkb’ers. De startup is een gezamenlijk initiatief van Nationale-Nederlanden en Centraal Volmacht Bedrijf (CVB), Klap, Verheul en Vrieling Adviesgroep. Zij willen hiermee cyber security op een andere manier benaderen.

Het bedrijf is ontstaan in Sparklab, het innovatielab van Nationale-Nederlanden. Kokke van der Werf, directeur van het NN Sparklab: “Met het Nederlands Cyber Collectief, de cybertak van Sparklab, hebben we veel ervaring opgedaan. We weten dat we alleen een verschil voor ondernemers kunnen maken als we cyber security écht op een andere manier benaderen.”

Abonnementen

Het model dat Perfect Day gebruikt is ontwikkeld door cyber security expert Liesbeth Kempen. Volgens haar willen ondernemers, als ze het belang van goede security zien, er graag structureel mee aan de slag gaan. “In 2019 wil Perfect Day daarom een abonnement en keurmerk ontwikkelen om samen met de ondernemer naar een cyberveilige situatie toe te werken. Dat wil zeggen: cyberveilig voor het mkb. We maken het ook schaalbaar voor kleinere bedrijven. Geen ISO-certificeringen met een groot eisenpakket dus maar cyberveilig worden én blijven.”

Betaalbaar en toegankelijk

Volgens Van der Werf bestaat de service van Perfect Day uit een kort persoonlijk gesprek waarin de kwetsbaarheden in de beveiliging van het bedrijf in kaart worden gebracht. “Aanvullende informatie halen we op bij leveranciers, zoals bijvoorbeeld de hostingpartij. Niet alleen op het gebied van techniek en wetgeving zoals de AVG, maar juíst ook op het gebied van medewerkers (processen, gedrag, kennis). Zo’n 90% van de hacks en datalekken is nog steeds te wijten aan menselijk handelen. Daar waar mogelijk worden ‘quick fixes’ direct door de cyber expert van Perfect Day uitgevoerd. Met een concrete to-do-lijst en uitgewerkte rapportage van de bevindingen wordt de ondernemer vervolgens op weg geholpen om zijn cyber security te verbeteren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.