Adfiz zet kennisportaal klokkenluiders online

0

Op 18 februari 2023 is het grootste deel van de nieuwe Wet bescherming klokkenluiders in werking getreden. Deze wet scherpt bestaande wetgeving rondom klokkenluiders aan, als gevolg van een Europese richtlijn.

“Omdat de aangepaste regels voor alle financiële adviseurs geldt, hebben we een kennisportaal over dit onderwerp gemaakt waar je kunt nalezen wat je moet regelen volgens de Wet bescherming klokkenluiders”, schrijft Marc van Westerlaak, adviseur Public Affairs en Beleid van Adfiz, op de website van de branchevereniging.

De Integriteitscoördinator

Van Westerlaak: “Ook kun je in het portaal het webinar (van donderdag 16 maart) over dit onderwerp terugkijken. In dit webinar gaat Geert Vermeulen van De Integriteitscoördinator in op het waarom en het hoe rond de Wet bescherming klokkenluiders. Ook de sheets van de presentatie zijn via het kennisportaal te downloaden. De Integriteitscoördinator biedt Adfiz-leden 20% korting op de dienstverlening die kan worden afgenomen. In samenwerking met De Integriteitscoördinator is een model voor de verplichte klokkenluiderprocedure, inclusief onderzoeksprotocol opgesteld. Als Adfiz-lid kun je dit model gratis downloaden en aanpassen voor je eigen bedrijf. Tenslotte bevat het kennisportaal een checklist van het ministerie van Binnenlandse Zaken en een whitepaper inclusief stappenplan van De Integriteitscoördinator. Uiteraard is het aan elk bedrijf om er zelf voor te zorgen dat wordt voldaan aan de vereisten van de Wet bescherming klokkenluiders.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.