Adfiz stelt Stappenplan Aflossingsvrij beschikbaar

0

Adfiz heeft het kennisdossier Aflossingsvrij aan de website toegevoegd. Hierin is onder andere het Stappenplan Aflossingsvrij opgenomen dat adviseurs kan helpen om zijn klanten met een aflossingsvrije hypotheek actief te benaderen en inzicht te bieden in het verhoogde risico dat ze mogelijk lopen.

Hoewel de AFM de verantwoordelijkheid in het dossier Aflossingsvrij uitdrukkelijk bij de aanbieders legt, merkt Adfiz dat veel adviseurs hier zelf mee aan de slag willen gaan. “Is het niet vanuit de wens om klanten als totaalrelatie aan zich te binden, dan is het wel omdat het helpt goed in beeld te blijven bij de klant, invulling geeft aan actief klantbeheer en de adviseur in een goede positie positioneert om commerciële kansen die uit dit traject kunnen voortvloeien optimaal te benutten. Het stappenplan houdt ook rekening met de stappen die de AFM van aanbieders verlangt.”

Los van de banken

Eerder heeft Adfiz samen met OvFD tevergeefs geprobeerd om met de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) tot uniforme afspraken te komen over de invulling van de samenwerking met aanbieders. Beide brancheorganisaties gaven toen aan de adviseurs nu zonder de banken te gaan ondersteunen om zelf op een zo efficiënt mogelijke manier invulling te geven aan hun klantbenadering in dit dossier. Omdat hiervoor actuele klantgegevens cruciaal zijn, riepen Adfiz en OvFD individuele banken op om in ieder geval deze gegevens te delen.

Het kennisdossier Aflossingsvrij wordt de komende tijd aangevuld met modeldocumenten en tools.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.