Adfiz publiceert Wtp-beleid per pensioenverzekeraar

0

Adfiz heeft in het kennisportaal Pensioenstel het Wtp-beleid van verschillende pensioenverzekeraars gepubliceerd.

Bettie Hoogsteen (foto), senior adviseur Public Affairs en Beleid: “Eerder meldden we al dat we onder pensioenverzekeraars een uitvraag hebben gedaan naar het door hen gevoerde Wtp-beleid. In ons kennisportaal Pensioenstelsel hebben we per verzekeraar een handig document geplaatst waarin staat hoe de betreffende maatschappij met specifieke punten in het aanpassingstraject omgaat en wat de uiteenlopende mogelijkheden zijn.”

Wet toekomst pensioenen

“De Wet toekomst pensioenen bepaalt de wijze waarop pensioencontracten moeten worden aangepast aan de nieuwe regelgeving”, schrijft Hoogsteen. “Op bepaalde punten kunnen pensioenuitvoerders keuzes maken om hieraan invulling te geven. Om werkgevers goed te kunnen adviseren over het aanpassen van de pensioencontracten aan de Wet toekomst pensioenen, is het belangrijk kennis te hebben van de keuzes die de verschillende pensioenuitvoerders hebben gemaakt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.