Adfiz: Premie betalen voor polis-APK

0

Door in de premie van complexe producten een bedrag voor periodiek onderhoud van de verzekering te verdisconteren, worden adviseurs in staat gesteld om ongevraagd eens in de zoveel tijd de onderhoudsstaat van de verzekering van zijn klant te keuren. Dat schrijft Adfiz-directeur Enno Wiertsema in zijn nieuwe maandcolumn.

Het is volgens hem de hoogste tijd dat wordt ingezien dat we op zoek moeten naar andere manieren om ervoor te zorgen dat de klant zijn hypotheek, oude dag of aov periodiek laat checken, maar ook dat de adviseur betaald wordt voor dit periodieke onderhoud. Wiertsema: “We moeten onze kop nu eens eindelijk uit het zand halen! Want, het draait niet om adviseurs die niet willen, maar om klanten die niet willen. Willen we de klant in de toekomst een hoop financiële sores besparen, dan moet de adviseur aan de bak. En net zoals de garagehouder betaald moet worden voor de APK, moet de adviseur betaald worden voor zo’n periodieke check.”

Hoezo Wft-zorgplicht?

Partijen moeten in deze discussie stoppen om meteen te wijzen naar de Wft-zorgplicht, want die beperkt zich volgens Wietsema tot informatieverstrekking van adviseur richting klant. “Daarmee is niet geborgd dat de klant zijn adviseur op de hoogte brengt van wezenlijke veranderingen in zijn financiële situatie. En dat doet hij dan ook niet: hij weet het niet, het interesseert hem niet en hij heeft geen idee van de consequenties! Vind je het gek dat hij er niet voor wil betalen?”

Lees de hele column van Enno Wiertsema op de website van Adfiz

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.