Adfiz past kennisportaal Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden aan

0

“De nieuwe regelgeving rondom Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden vraagt om aanpassing van arbeidscontracten. Wij hebben daarom de arbeidscontracten die we jou beschikbaar stellen aangepast aan deze nieuwe regels. Tegelijkertijd hebben we de contracten tekstueel toegankelijker gemaakt”, schrijft Bettie Hoogsteen (foto), senior adviseur Public Affairs en Beleid van Adfiz, op de website van de branchevereniging.

Hoogsteen: “De belangrijkste aanpassingen zijn:

  • bepalingen voor uitgebreidere informatie die meteen aan het begin aan een werknemer moet worden verstrekt is toegevoegd;
  • het al dan niet kosteloos (verplicht) aanbieden van scholing is toegevoegd;
  • afspraken over het aangaan van nevenwerkzaamheden zijn toegevoegd.”

Kennisportalen

“Voor het gebruik van de contracten raden we aan kennis te nemen van de korte toelichting”, schrijft Hoogsteen. “In de overeenkomsten wordt verwezen naar een studiekostenovereenkomst. Een voorbeeld hiervan tref je hier aan. Ook hebben we een voorbeeld gemaakt van een checklist integriteit. Tot slot is ook een voorbeeld toegevoegd van het aanbod voor een vaste arbeidsomvang. Als werkgever ben je altijd verplicht om, als een arbeidsovereenkomst 12 maanden heeft geduurd, een aanbod te doen voor een vaste arbeidsomvang. Je moet dit aanbod binnen een maand doen. Je vindt de nieuwe documenten zowel in het kennisportaal Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden als in het portaal Wet arbeidsmarkt in balans.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.