Adfiz niet blij met overname Vivat door NN

0

Adfiz is niet echt blij met de overname van Vivat door Nationale-Nederlanden en Athora. “Dit betekent dit dat er weer een aanbieder van de Nederlandse markt verdwijnt. Dit is niet alleen slecht nieuws voor de adviseur, maar vooral voor de klant”, aldus de branchevereniging.

“Na een eerdere overname en integratie van Generali door ASR en Delta Lloyd door NN is de overname van Vivat het zoveelste bewijs dat er een grote consolidatieslag plaats vindt op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In tijden van verschraling van het aanbod door verzekeraars verdwijnt er binnenkort – na de integratie – weer een aanbieder van de Nederlandse markt”, aldus Adfiz.

Verschraling

Adfiz stelt zich de vraag hoe lang dit kan doorgaan en hoe ver de verschraling in aanbieders en aanbod moet doorzetten voordat toezichthouders en politiek hun verantwoordelijkheid nemen. “Wij zijn benieuwd hoe NN als toekomstig grootste speler op de schademarkt zijn verantwoordelijkheid in gaat vullen. We zullen het proces rondom de overname en integratie dan ook kritisch volgen en waar nodig politiek, toezichthouders en andere stakeholders wijzen op de gevolgen hiervan voor de financiële adviesmarkt en vooral de klant.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.