Adfiz luidt noodklok voor WGA-offertes

0

Uit een rondgang van de commissie Zorg & Inkomen van Adfiz blijkt dat veel verzekeraars maar mondjesmaat WGA-offertes uitbrengen en dit slechts doen na herhaalde verzoeken. Op 1 oktober  moeten werkgevers al wel kenbaar hebben gemaakt of zij eigenrisicodrager WGA willen worden.

In de tweede week van september heeft een groot deel van de verzekeraars nog steeds geen offertes geleverd na een aanvraag door de adviseur. Hierdoor wordt werkgevers de mogelijkheid ontnomen om een keuze te maken, zegt Adfiz. De reden voor de vertraging bij verzekeraars is Adfiz niet duidelijk geworden tijdens de rondgang. “Hoe dan ook is de houding van verzekeraars opmerkelijk, omdat zij de kans hun aandeel in deze markt te vergroten door publiek verzekerden aan zich te binden niet actief lijken te pakken.”

Publiek verzekerde werkgevers worden door het gedrag van de verzekeraars dubbel benadeeld, zegt Adfiz. “Ze hebben van het ministerie van SZW geen uitstel gekregen. Bovendien blijken verzekeraars een gedegen beslissingsproces te blokkeren nu ze zo laat offreren. Adfiz luidt nu de noodklok. Verzekeraars moeten onmiddellijk in actie komen.”

Deadline 1 oktober 2016

Werkgevers kunnen per 1 januari 2017 ook voor WGA-flex eigenrisicodrager worden. Voorwaarde is wel dat de WGA in zijn geheel (dus vast+flex) of bij het UWV of bij een verzekeraar wordt ondergebracht. Deadline voor de keuze was in eerste instantie voor zowel privaat als publiek verzekerden 1 oktober 2016. Inmiddels hebben werkgevers die nu voor WGA-vast eigenrisicodrager zijn uitstel gekregen tot 31 december 2016. Voor werkgevers die de overstap willen maken van publiek verzekerd naar volledig ERD-schap is de deadline echter wel op 1 oktober 2016 blijven staan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.