Adfiz helpt leden met risicomanagementgesprek

0

Adfiz heeft drie stappenplannen voor het risicomanagementgesprek toegevoegd aan het Dossier Risicomanagement. In dit dossier worden naast opleidingen, ook inzichten en tools aangeboden die kunnen helpen een antwoord te geven op de veranderende wensen van de klant op het gebied van risico’s.

Het bestaande advies uitbreiden met meer (elementen van) risicomanagement biedt de adviseurs kansen, stelt Adfiz in een toelichting. “Enerzijds omdat ondernemers steeds vaker behoefte hebben aan een totaaladvies over hoe om te gaan met specifieke bedrijfsrisico’s. Anderzijds omdat de adviseur de logische partner is om de ondernemer hierover breed te adviseren. Bij goed risicomanagement draait het om een totaalaanpak van de risico’s die de klant loopt. Dat gaat verder dan risico’s inventariseren en daarvoor passende verzekeringen adviseren. De risico’s analyseren en helpen managen is minstens zo belangrijk. ”

Drie stappenplannen

Op het Adfiz-extranet kunnen de Adfiz-leden de nieuw toegevoegde stappenplannen bekijken. Dat zijn:

Stappenplan 1 – Aanpak risicomanagement: in 7 stappen een goede en onderbouwde risicomanagementaanpak ontwikkelen.

Stappenplan 2 – Opbouw van het risicomanagementgesprek: Hoe ga je het gesprek in? Welke vragen stel je en welke niet? Hoe presenteer je de uitkomsten?

Stappenplan 3 – Strategisch gesprek: Jouw rol als medebeslisser en -verantwoordelijke bij het uitvoeren van de risicomanagementaanpak.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.