Adfiz geeft politiek aanbevelingen om in verkiezingsprogramma’s op te nemen

0

“Op woensdag 22 november vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Dat betekent dat politieke partijen nu druk bezig zijn met het opstellen van conceptverkiezingsprogramma’s. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en hebben alle politieke partijen vijf aanbevelingen gedaan om op te nemen in hun verkiezingsprogramma’s.”

Dat schrijft Ludger de Bruijn (foto), senior adviseur Public Affairs en Beleid en bestuurssecretaris van Adfiz, op de website van de brancheorganisatie. “In onze aanbevelingen richten we ons specifiek op de verbetering van het risicogedrag en de financiële positie en zelfstandigheid van burgers en het mkb. In het verlengde hiervan doen we een enkele aanbeveling voor een goed functionerende financiële sector, gericht op de waarde van financieel advies voor de burger en voor onze samenleving als geheel. Zo vragen we aandacht voor:

  • Het verbeteren van de financiële fitheid
  • Stimuleren van verantwoord risicogedrag
  • Bevorderen van financiële inclusiviteit
  • Het stimuleren van een professionele ontwikkelcultuur
  • Een zorgvuldige transitie naar een nieuw pensioenstelsel

Tweede Kamer

“In onze brief met aanbevelingen naar de diverse programmacommissies en woordvoerders financiën in de Tweede Kamer hebben we dit nader toegelicht en onderbouwd met onderzoekscijfers”, aldus De Bruijn.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.