Adfiz gebruikt themamateriaal van Legal & General

0

Het is belangrijk dat consumenten een bewuste keuze maken voor een bepaald type financieel adviseur. Wil de consument een verkoper of een onafhankelijk adviseur? Adfiz gaat daarom het neutrale materiaal rondom het thema ‘onafhankelijkheid’ van Legal & General in aangepaste vorm aan haar leden aanbieden.

“Helaas moeten we constateren dat alle goed bedoelde nieuwe wet- en regelgeving niet overal zo uitwerkt dat dit in het belang is van de consument,” zo zegt Arno Dolders, algemeen directeur Legal & General. “We zullen snel en indringend moeten duidelijk maken dat er echt een verschil zit tussen verkopen en adviseren. Wanneer je het uitlegt snapt elke consument het belang van onafhankelijkheid. Probleem is alleen dat we dit in de afgelopen periode misschien te weinig hebben uitgelegd.”

Legal & General heeft daarom het initiatief genomen om rondom dit thema neutraal materiaal te ontwikkelen. “Het is een goede zaak dat Adfiz dit materiaal voorziet van een eigen identiteit en dit aan de leden aanbiedt. Door als intermediair aanbieder en intermediair samen te werken kunnen we de consument goed voorlichten over het belang van onafhankelijk advies”.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.