Adfiz: ‘Controleer of je DVD’s nog actueel zijn’

0

De AFM heeft de benchmark van de DVD-generator vernieuwd. Adfiz waarschuwt daarom adviseurs: “Hierdoor moet je mogelijk je Dienstverleningsdocument (DVD) aanpassen. Controleer op tijd of je DVD’s nog actueel zijn.”

Adfiz: “Het DVD geeft de consument een beeld van de reikwijdte van je dienstverlening. Is er bijvoorbeeld sprake van een vergelijking van een beperkt aantal producten of een groot aantal producten? In de DVD-generator vul je daarom in hoeveel producten je binnen een bepaalde productcategorie vergelijkt. Dit wordt afgezet tegen de benchmark: het totaalaantal in de markt verkrijgbare producten binnen de betreffende productcategorie. Vervolgens concludeert de DVD-generator of je geen, een beperkt of een groot aantal producten vergelijkt. Uiteraard wijzigt het aantal in de markt beschikbare producten doorlopend.”

Handleiding

Jaarlijks publiceert de AFM het aantal op de markt verkrijgbare producten per productcategorie. Deze zijn te vinden op de laatste pagina van de Handleiding DVD-generator. “Nu de benchmark weer vernieuwd is, moet je via het digitaal loket in de DVD-generator opnieuw controleren of het veranderende aanbod in de markt gevolgen heeft voor de reikwijdte van je dienstverlening. Als dat het geval is moet je je DVD actualiseren en het nieuwe DVD op je website plaatsen”, aldus de branchevereniging.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.