Adfiz, CFD en OvFD: ‘Maak PE-examens op afstand mogelijk’

1

Adfiz, CFD en OvFD, die verenigd zijn in Canon, hebben het CDFD verzocht om PE-examens op afstand (digitaal) mogelijk te maken. “In de huidige coronatijden vindt immers niet iedereen het verantwoord en wenselijk om examens fysiek af te leggen, ook al treffen exameninstituten de nodige voorzorgsmaatregelen tegen de verspreiding van het virus”, schrijven de organisaties.

“Van exameninstituten horen wij dat het – binnen de kaders die het CDFD stelt – niet is toegestaan om PE-examens digitaal aan te bieden. In ons verzoek wijzen wij erop dat er inmiddels goede ervaringen zijn opgedaan met veilige en betrouwbare toetsing en examinering op afstand (onder andere hogescholen en universiteiten). Toetsing vindt plaats op basis van beproefde technieken met surveillance op afstand en waarborgen voor betrouwbare authenticatie (online proctoring)”, aldus de drie.

Keuze

“In de kern komt ons verzoek erop neer dat examenkandidaten de keuze wordt geboden om het PE-examen fysiek of op eigen locatie af te leggen (conform nader te stellen voorwaarden). Op deze manier kan de branche binnen de gestelde PE-termijn alsnog voldoen aan de PE-verplichtingen en is een eventueel verzoek om verlenging van die termijn hopelijk niet nodig.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.