Adfiz-bokalen Zakelijk naar De Zeeuwse, TAF en Allianz

0

De Zeeuwse, TAF en Allianz zijn dit jaar de winnaars in de categorie Zakelijk van het doorlopende Adfiz Prestatie Onderzoek. Dit op basis van in totaal 1.130 reacties van onafhankelijk financieel adviseurs. Eerder deze week werden al de winnaars in de categorie Particulier bekendgemaakt.

De bekendmaking van de winnaars gebeurt voorafgaand aan de Adfiz Nieuwjaarsboodschap die op donderdag 14 januari online wordt uitgezonden. Naast het uitspreken van de traditionele nieuwjaarsboodschap door Adfiz voorzitter Roger van der Linden, zijn er bemoedigende woorden van de Dichter des Vaderlands en een moment om met alle kijkende branchegenoten samen te toosten op het nieuwe jaar.

Winnaars Zakelijke markt

Het doorlopende Adfiz Prestatie Onderzoek meet al jaren de prestatie van verzekeraars en wordt uitgevoerd door CYS. De gemiddelde NPS voor de totale zakelijke markt (24) valt dit jaar lager uit dan de gemiddelde NPS voor de particulier markt (52). Ten opzichte van voorgaande jaren is wel een duidelijke stijging waar te nemen (2019: NPS=12, 2018: NPS=11). Vooral de zakelijke categorieën Inkomen en Schade dragen bij aan deze stijging, waarbij Zakelijk Schade voor het eerst een positieve gemiddelde NPS haalt (gestegen van -6 naar +14). Net als in de particuliere markt maken vooral medewerkers (meedenken en deskundigheid) het positieve verschil.

De winnaars per zakelijke categorie zijn:

Zakelijk Schade

  1. De Zeeuwse
  2. Turien & Co
  3. De Goudse

Zakelijk Inkomen

  1. TAF
  2. Allianz
  3. De Amersfoortse

Zakelijk Pensioen

  1. Allianz
  2. Zwitserleven
  3. a.s.r.

Adfiz-bokaal voor Allianz, TAF, Nh1816 en Scildon

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.