Adfiz-bokaal voor Allianz, TAF, Nh1816 en Scildon

0

Allianz, TAF, Nh1816 en Scildon zijn dit jaar de winnaars in de categorie Particulier van het doorlopende Adfiz Prestatie Onderzoek. In totaal zijn hiervoor in 2020 3.395 bruikbare ervaringen verzameld van onafhankelijk financieel adviseurs. Later deze week volgen de winnaars in de categorie Zakelijk.

Adfiz maakt de winnaars bekend voorafgaand aan de traditionele Adfiz Nieuwjaarsboodschap. Het doorlopende Adfiz Prestatie Onderzoek meet al jaren de prestatie van verzekeraars en wordt uitgevoerd door CYS. De gemiddelde NPS voor de totale particuliere markt ligt dit jaar flink hoger dan in de afgelopen jaren (2020: NPS=52, 2019: NPS=38). Die stijging komt vooral voor rekening voor de particuliere schademarkt.

Hoge waarderingen worden behalve voor de producten zelf, vooral ook toegeschreven aan de medewerkers van verzekeraars die meedenken met de adviseurs. De afhandeling van een aanvraag of wijziging blijft overall ook dit jaar opnieuw een belangrijke reden voor lagere waarderingen.

Hypotheken

In de categorie Hypotheken schommelen de NPS-scores behoorlijk in vergelijking met eerdere jaren. De belangrijkste redenen om het afgelopen jaar in deze categorie een lagere waardering te geven is de ervaren snelheid bij een aanvraag/wijziging; de mate waarin iets in een keer goed afgehandeld wordt en het ervaren inlevingsvermogen van de medewerkers.

Winnaars Particuliere markt

De winnaars per particuliere categorie zijn:

Particulier Schade

 1. Nh1816
 2. Noorderlinge
 3. De Zeeuwse

Particulier Vermogen

 1. Allianz en Scildon
 2. Brand New Day

Particulier Hypotheek

 1. Allianz
 2. a.s.r.
 3. ABN Amro

Particulier ORV

 1. TAF
 2. Scildon
 3. Allianz

In de categorie Particulier Zorg is onvoldoende respons gerealiseerd om een ranglijst op te stellen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.