Adfiz: adviseur blijf je ontwikkelen

0

Ondanks het demotiverende vakbekwaamheidssysteem is het belangrijk dat een adviseur zich blijft ontwikkelen om ook in de toekomst van toegevoegde waarde te blijven voor de klant. Dat schrijft Adfiz-directeur Enno Wiertsema, in zijn nieuwe column.

Als voorbeeld van een terrein waarop de adviseur zich verder zou kunnen ontwikkelen noemt Wiertsema risicomanagement. Wiertsema: “Hiervoor zie ik onder adviseurs steeds meer belangstelling ontstaan. De een is er al een tijdje volop en professioneel mee bezig, de ander heeft het zojuist omarmd en weer een ander heeft het pas net ontdekt. In welke fase jij je als adviseur bevindt doet er niet toe; waar het om gaat, is dat er iets aan het gebeuren is. Dat het vak van financieel adviseur zich ontwikkelt.”

Breder adviseren

Klanten hebben volgens hem steeds vaker een totaaladvies nodig op het gebied van risicopreventie- en beheersing. “Het mooie van risicomanagement is onder andere dat het een antwoord is op deze toenemende behoefte. Mooi is ook dat de financieel adviseur als geen ander over de juiste papieren én positie beschikt om zijn klant hierover te adviseren. Door op een andere, bredere manier naar risico’s te kijken, wordt het verzekeren ervan slechts één van de vele mogelijkheden. Je kunt je klant namelijk ook adviseren om risico’s uit de weg te gaan, ze te accepteren door eventuele schade in te calculeren of door meer te investeren in preventie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.