Acture Ziektewet Deels Verzekerd

0

Met Ziektewet Deels Verzekerd van Acture, in samenwerking met VSZ, is het vanaf nu mogelijk voor uitzendorganisaties om op maat het financiële risico van eigenrisicodragerschap (ERD) voor de Ziektewet te verzekeren.

Annabelle Hagoort (foto), algemeen directeur van Acture: “Steeds meer uitzendorganisaties zien de kosten stijgen nu sectorverloning is afgeschaft. Uitzendwerkgevers worden geconfronteerd met de hoge Werkhervattingskas (Whk)-premie van sector 52. De kosten van flexibele arbeid zijn voor uitzendorganisaties daarmee flink toegenomen. Door veranderingen in wet- en regelgeving is sectorverloning niet meer toegestaan. De kosten van flexibele arbeid zijn voor uitzendorganisaties daarmee flink toegenomen. Eigenrisicodragerschap kan het antwoord zijn tot meer grip op kosten. “

Gedeeltelijk verzekeren

“Waar uitzendorganisaties voorheen de mogelijkheid hadden om het financiële risico van eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet volledig te verzekeren óf geen verzekering af te sluiten, biedt Acture in samenwerking met VSZ werkgevers in de flexbranche nu de mogelijkheid om het risico gedeeltelijk te verzekeren”, aldus Hagoort. “Ons uitgangspunt is dat we eigenrisicodragerschap mogelijk willen maken voor álle uitzendorganisaties. Met deze maatwerkoplossing is er een optimale balans tussen betrokkenheid en eigen risico. Uitzendorganisaties hebben de flexibiliteit om 25 of 50% van het risico te verzekeren, afhankelijk van hun draagkracht.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.