Achmea wapent zich tegen klimaatrisico

0

Achmea en EIT Climate-KIC bundelen hun expertise om de risico’s van extreem weer het hoofd te bieden. Achmea verwacht dat door deze samenwerking nieuwe impulsen voor slimme en klimaatrobuuste innovaties ontstaan, die direct toe te passen zijn in de dagelijkse praktijk.

Michiel Delfos, Directievoorzitter Achmea Schadeverzekeringen: “Klimaatverandering heeft een grote impact voor onze klanten. Wij zien het als onze taak om onze klanten te helpen zich beter te wapenen tegen deze weersinvloeden. Hoe wij ons weerbaarder kunnen maken tegen deze invloeden is een complex vraagstuk, waar vele partijen aan werken. De sleutel om schade te voorkomen, ligt bij preventie om schades te beperken of te voorkomen. Dit vereist het hebben van inzicht en het betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën.”

De extreme hagelbuien van juni 2016 resulteerden in 100.000 schademeldingen op een dag, met een totale verzekerde schade van  600 miljoen euro. “Dat liet ons zien hoe kwetsbaar we zijn als het gaat om extreme weersinvloeden”, aldus Delfos.

Computermodellen

Partners van de EIT Climate-KIC community hebben inmiddels computermodellen ontwikkeld om klimaatcatastrofes in kaart te brengen en risicoanalyses uit te voeren. Via een Open Source Platform is deze informatie beschikbaar. In 2017 heeft zij dit project een extra boost gegeven om met haar partners de innovaties versneld te implementeren. Dit is een van de projecten waarin Achmea kan participeren.

Foto:  Kristen Dunlop, CEO van de Europese klimaatcommunity EIT Climate-KIC en Michiel Delfos

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.