Achmea voert werkweek van 34 uur in

0

Achmea en de vakorganisaties hebben een resultaat bereikt over een nieuwe tweejarige cao, die geldt voor circa 12.000 medewerkers. Belangrijk onderwerp hieruit is de invoering van een standaard 34-urige werkweek per 1 januari 2021, met behoud van salaris. Achmea kent nu nog een standaard 36-urige werkweek.

De nieuwe Achmea cao loopt van 1 december 2019 tot 1 december 2021. Er is een indexatie afgesproken van in totaal 6,88% over twee jaar: de lonen worden per 1 januari 2020 verhoogd met 1% en de invoering van een 34-urige werkweek per 1 januari 2021 met behoud van salaris staat gelijk aan een verhoging van 5,88% van het uurloon.

Vitaal doorwerken

Achmea gaat per 1 januari 2021 over naar een standaardwerkweek van 34 uur. Dit draagt volgens de verzekeraar bij aan maatschappelijke thema’s als vitaal doorwerken bij een stijgende pensioenleeftijd, het beter verdelen van werk- en zorgtaken tussen partners en een betere balans tussen werk en privé.

Stap-terug-regeling

HR-directeur Elly Ploumen: “Om medewerkers meer eigen regie te geven vitaal aan het werk te blijven tot aan hun pensioen, komt er een verlofspaarregeling. Medewerkers kunnen het gespaarde verlof gebruiken om bijvoorbeeld eerder te stoppen met werken of minder te gaan werken in de aanloop naar hun pensioen. Er komt een stap-terug-regeling. Medewerkers die ervoor kiezen een minder zware functie te aanvaarden of oudere medewerkers die minder uren gaan werken, worden hierbij geholpen doordat hun salaris geleidelijk wordt aangepast.”

Eigentijds werkgeverschap

Ploumen is tevreden met de nieuwe cao: “Hiermee geven we verdere invulling aan de Agenda voor de toekomst die in de vorige cao is afgesproken. Met het totale pakket bieden we een gezonde balans tussen werk- en privétijd – denk ook aan langer doorbetaald partnerverlof, meer tijd voor mantelzorg, meer tijd voor ontwikkeling en meer vrije tijd – en het gezond doorwerken tot aan het pensioen. Met deze cao behoudt Achmea een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket dat past bij onze visie op werkgeverschap: relevant, toonaangevend en vernieuwend.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.