Achmea toetst schade- en contra-experts

3

De schadelabels van Achmea (Avéro, Centraal Beheer, FBTO en Interpolis) hebben op het onderdeel schade expertise de verzekeringsvoorwaarden aangepast en kwaliteitseisen opgenomen. Vanaf 1 juli gaan zij de te benoemen (contra)experts aan deze kwaliteitseisen toetsen.

Achmea wil dat haar klanten worden geholpen door schade-experts die goed opgeleid, deskundig, betrouwbaar en integer zijn. Dat geldt niet alleen voor de schade-experts die in dienst zijn van de eigen expertisedienst van Achmea, maar dus ook voor de contra-experts en de 3e experts die als arbiter worden benoemd. Om die redenatie kracht bij te zetten verwacht Achmea voortaan dat alle experts met wie zij samenwerkt ingeschreven zijn bij het NIVRE (of een vergelijkbare branchevereniging).

De branchevereniging voor individuele schade- en contra-experts stelt hoge eisen aan de inschrijving van deze experts in het register. Zij zijn verplicht tot het volgen van permanente opleidingen willen zij lid kunnen worden en blijven. Bovendien geldt voor de ingeschreven experts een klachtenreglement en is op deze experts tuchtrecht van toepassing.

Overgangsjaar

Contra-experts die op dit moment niet aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen, hebben van Achmea een brief ontvangen. Zij kunnen zich alsnog inschrijven als lid bij het NIVRE. Hierbij geldt een overgangstermijn van 1 jaar. Als de contra-expert bereid is vóór 1 juli 2019 lid te worden, dan beroept Achmea zich gedurende het overgangsjaar nog niet op de kwaliteitseisen. Degenen die niet aan de kwaliteitseisen willen voldoen, worden niet meer als contra-expert geaccepteerd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.