Achmea plant één miljoen bomen met herbebosser Land Life

0

Achmea gaat de komende drie jaar circa één miljoen bomen planten. De verzekeraar zet, naar eigen zeggen, zo een volgende stap op weg naar een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030. Samen met Land Life Company is een meerjarig herbebossingsprogramma gestart waarmee de CO₂ -uitstoot van de bedrijfsvoering van Achmea wordt gecompenseerd.

Bianca Tetteroo, voorzitter Raad van Bestuur Achmea: “Wij compenseren sinds 2011 onze resterende CO₂ -footprint door de aanschaf van certificaten. Als onderdeel van een ambitieuze verduurzamingsagenda investeren we nu voor de lange termijn in compensatie door concrete bosbouwprojecten in onder andere Australië en IJsland.” Achmea investeert vier miljoen in het herbebossingsprogramma met Land Life Company.

Klimaatneutrale bedrijfsvoering

“Als coöperatieve verzekeraar willen wij bijdragen aan een gezonde, veilige en duurzame samenleving”, zegt Tetteroo. “Dat doen we op tal van manieren voor onze klanten, met onze beleggingen en natuurlijk kijken we ook naar onze eigen bedrijfsvoering. Zo zijn we hard op weg naar een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030. Aan de hand van een ambitieus verduurzamingsplan verlagen we stap voor stap onze CO₂ -footprint, waarbij we onder meer kijken naar ons energieverbruik, mobiliteit, afvalstromen en papierverbruik. Het restant van onze CO₂ -emissie, compenseren we zo natuurlijk mogelijk. Met het planten van één miljoen bomen zetten we daarmee een mooie stap! En bovendien sluiten we aan bij het ‘EU Action Plan against global warming’ en ‘the Green deal’, het Europese doel om voor 2030 drie miljard bomen te planten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.