Achmea neemt Slowaakse verzekeraar Poštová poisťovňa over

0

De Slowaakse Achmea-dochter Union heeft verzekeraar Poštová poisťovňa overgenomen. Union en de aandeelhouders van Poštová poisťovňa – Postova banka (Slowaakse Postbank) en Slovenska posta (Slowaakse postkantoren) – hebben overeenstemming bereikt over de voorgenomen transactie. Naar verwachting wordt de transactie begin 2021 afgerond.

Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur van Achmea: “Deze transactie sluit aan bij onze buitenlandstrategie die gericht is op het verder versterken van onze marktpositie in landen waar we actief zijn. Daarbij richten we ons op schaalvergroting van onze schade- en zorgverzekeringsactiviteiten via het online kanaal en bancaire distributie. De distributiekracht van Union wordt aanzienlijk versterkt, doordat het bedrijf toegang krijgt tot de distributiekanalen van Postova banka en Slovenska posta.”

Bovengemiddelde groei

“Achmea zet haar kennis en ervaring gericht in op plekken waar we een bovengemiddelde groei verwachten. Zo hebben we in 2018 technologie en robotisering ingezet voor een betere klantbediening in Slowakije en nam Union in 2019 de schadeportefeuille van Aegon over, bestaande uit zo’n 18.000 Slowaakse woonverzekeringen”, aldus Otto.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.