Achmea neemt portefeuille woninghypotheken BinckBank over

0

Achmea Bank heeft per 1 november 2020 een portefeuille aan Nederlandse woninghypotheken overgenomen van BinckBank, onderdeel van Saxo Bank Group. De portefeuille heeft een omvang van circa 460 miljoen euro miljoen.

De betreffende hypotheekportefeuille is de afgelopen jaren verstrekt ten behoeve van BinckBank, onder het merk ‘bijBouwe’ van hypotheekaanbieder Dynamic Credit. De overgenomen portefeuille is een zogeheten closed book, wat betekent dat er geen nieuwe hypotheken meer worden verstrekt, maar bijvoorbeeld wel renteherzieningen en verhogingen. De transactie heeft dus geen gevolgen voor de leningnemers in de hypotheekportefeuille. Achmea Bank treedt in de plaats van BinckBank toe als investeerder op het platform van Dynamic Credit.

Schaalvergroting

Deze overname past volgens Achmea Bank bij hun strategie van, die gericht is op groei en schaalvergroting. De hypotheekportefeuille van alle Achmea-merken samen (Centraal Beheer, Woonfonds, Syntrus Achmea, Attens en Tellius) had eind juni 2020 een omvang van circa 28 miljard euro. De komende jaren wil Achmea haar marktaandeel op de hypotheekmarkt verder uitbouwen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.