Achmea neemt overheidsverzekeraar OVO over

0

De Onderlinge Verzekeringen Overheid (OVO) gaat per 1 januari 2013 deel uitmaken van Achmea. De activiteiten van de schadeverzekeraar worden geïntegreerd in de divisie Schade & Inkomen van Achmea. De circa twintig medewerkers van OVO worden meegenomen naar de nieuwe eigenaar.

De samenwerking is vanuit OVO ingegeven door krimpende marktomstandigheden en toegenomen prijsdruk. OVO en Achmea hebben veel vertrouwen in de samenwerking. De laatste jaren nemen de collectieve aanbestedingen en andere samenwerkingsverbanden bij overheden toe. Daarnaast worden er in aanbestedingen steeds vaker onhaalbare eisen gesteld aan een kleine verzekeraar als OVO.

Na de integratie van OVO in de divisie Schade & Inkomen van Achmea zal het merk OVO worden uitgefaseerd. De overdracht van de OVO naar Achmea is onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank. De Nederlandse Mededingingsautoriteit heeft medio oktober formeel ingestemd met de transactie. Ook de centrale ondernemingsraad van Achmea heeft inmiddels positief advies uitgebracht.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.