Achmea neemt ABN Amro PPI over

0

Met de overname van de ABN Amro Pensioeninstelling wil Achmea de bediening van de werkgeversmarkt verder verstevigen. Onder de nieuwe naam Centraal Beheer PPI richt de focus zich vanaf het najaar op werkgevers die hun medewerkers een DC-pensioenregeling willen aanbieden.

Directie en medewerkers (30 fte) van het ABN Amro onderdeel krijgen een aanbod om in dienst te treden bij Achmea. De Premiepensioeninstelling (PPI) – handelend onder de naam ABN Amro Pensioenen – heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank voor het uitoefenen van het bedrijf van premiepensioen-instelling en voert sinds 2012 zogenoemde beschikbare premieregelingen (defined contribution, DC) uit. De klantportefeuille telt nu ongeveer 955 werkgevers en circa 190.000 deelnemers uit het midden- en kleinbedrijf en de grootzakelijke markt. Het beheerd vermogen bedraagt circa 3,5 miljard euro.

Centraal Beheer PPI

Achmea heeft de ambitie de PPI de komende jaren verder uit te bouwen. Hiervoor gaat het bedrijf haar uitgebreide distributienetwerk inzetten en intensief samenwerken met de professionele pensioenadviesmarkt. Onder de nieuwe naam Centraal Beheer PPI richt de focus zich op werkgevers die hun medewerkers een DC-pensioenregeling willen aanbieden. Deze bestaat uit een individuele beleggingsrekening per medewerker die door de werkgever wordt aangevuld met extra’s, zoals een verzekering voor premievrije pensioenopbouw bij arbeidsongeschiktheid en een partner- en wezenpensioen.

De centrale ondernemingsraden van Achmea en ABN Amro hebben positief geadviseerd. De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.