Achmea legt eis claimorganisaties naast zich neer

0

Achmea gaat niet in op de eis van de Vereniging Woekerpolis.nl en de Consumentenbond om in overleg te treden over een aanvullende compensatieregeling voor beleggingsverzekeringen. De verzekeraar wenst de ingezette weg van individuele klachtenafhandeling voort te zetten.

Beide organisaties willen dat Achmea meewerkt aan een aanvullende collectieve compensatie. Die eis werd op 12 november per brief kenbaar gemaakt. In een toelichting op de afwijzing schrijft Achmea: “Reden voor dit besluit is dat Achmea zich niet herkent in het geschetste beeld en de vermeende aansprakelijkheid. Achmea wenst de ingezette weg van zorgvuldige individuele klachtenafhandeling voort te zetten.”

Rechter is een uitzondering

Achmea stelt verder dat haar compensatieregeling voor beleggingsverzekeringen destijds is overeengekomen met vier consumentenorganisaties en voldoet aan de door de minister van Financiën in 2011 geformuleerde aanvullende maatregelen. “De aanpak van Achmea is erop gericht om een klacht samen met de klant op te lossen. In de praktijk slagen we daar ook daadwerkelijk in. In slechts enkele gevallen vindt de afhandeling plaats via het klachteninstituut Kifid of de rechter.”

Woekerpolisprotest bij Achmea

Honderden consumenten reisden op 12 november af naar het hoofdkantoor van Achmea. De demonstratie was de afsluiting van een Woekerpolis Event in Zeist. Tijdens de demonstratie overhandigden Ab Flipse, voorzitter Woekerpolis.nl en Bart Combée, directeur Consumentenbond, namens hun achterban een sommatiebrief aan de Achmea-directie. Daarin stond dat als Achmea niet binnen 14 dagen in overleg treedt over een compensatieregeling, de verzekeraar zich voor de rechter mag verantwoorden. Het geëiste overleg komt er dus niet.

 

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
FacebookTwitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.