Achmea introduceert Green Finance Framework

0

Achmea heeft een raamwerk voor groene financiering opgezet, het Green Finance Framework. De verzekeraar is van plan om de opbrengst van financieringsinstrumenten die onder het framework worden uitgegeven toe te wijzen aan het (her)financieren van groene leningen en investeringen. Daarbij gaat het om leningen en investeringen in energiezuinige woningen in Nederland en energiezuinige bedrijfsgebouwen in en buiten Nederland.

Bianca Tetteroo (foto), voorzitter Raad van Bestuur: “Achmea staat voor Duurzaam Samen Leven. Wij creëren duurzame waarde voor onze klanten, onze medewerkers, ons bedrijf én de samenleving. Wij committeren ons aan een klimaatneutrale bedrijfsvoering in 2030, klimaatneutrale beleggingen in 2040 en een klimaatneutrale verzekeringsportefeuille uiterlijk in 2050. Duurzaamheid is volledig geïntegreerd in onze strategie en bedrijfsvoering. De lancering van het Green Finance Framework sluit prima aan bij onze ambitieuze klimaatdoelen. Het stelt ons in de gelegenheid een waardevolle bijdrage te leveren aan de versnelling van de groene transitie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.