Achmea Innovation Fund neemt belang in Onto

0

Het Achmea Innovation Fund heeft een belang genomen in Onto, Europa’s grootste abonnementsservice op het gebied van elektrische voertuigen. Naar eigen zeggen past deze investering in Achmea’s strategie op het gebied van schone, veilige en slimme mobiliteit.

Onto (opgericht in 2017) biedt particuliere en zakelijke gebruikers een makkelijke toegang tot elektrische auto’s, zonder langetermijnverplichtingen. Via een maandelijks opzegbaar all-inclusive abonnement krijgen klanten de nieuwste elektrische voertuigen tot hun beschikking, inclusief verzekering, openbaar opladen en onderhoud.

Car-as-a-Service

Rob Jolly, CEO en co-founder van Onto: “De automarkt ontwikkelt zich steeds meer richting een B2B2C markt (business-to-business-to-consumer). Car-as-a-Service past in de beweging naar zero eigenaarschap. Onto biedt een simpel, flexibel en betaalbaar alternatief voor het traditionele autobezit. Daarom hanteren we transparante prijzen en vragen we geen aanbetaling. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig in de wereld van EV’s stappen en hun auto probleemloos omwisselen, zonder gebonden te zijn aan een lang contract of hoge kosten vooraf.”

Duurzame mobiliteit wordt de norm

Katharina Maass, fundmanager van het Achmea Innovation Fund: “Nederland heeft grote uitdagingen op het gebied van mobiliteit en het terugdringen van de CO2-uitstoot. De ontwikkelingen gaan razendsnel en technologie wordt daarbij steeds belangrijker. Denk aan de opkomst van elektrisch rijden, zelfrijdende auto’s en deeldiensten. Duurzame mobiliteit wordt de norm. Car-as-a-Service, waar Onto vol op inzet, maakt elektrisch rijden mogelijk voor een nieuwe doelgroep. Wij kunnen op dit punt veel leren van de ervaringen in het VK. Het moet en kan schoner, veiliger en slimmer. Als coöperatieve verzekeraar draagt Achmea daar graag aan bij.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.