Achmea gaat duurzame woningen Ecodorp Boekel verzekeren

0

Achmea gaat met Ecodorp Boekel (Noord-Brabant) samenwerken op het gebied van duurzaam en klimaat-adaptief wonen. Hieronder valt onder andere het verzekeren van duurzame woningen waarbij de nieuwste innovatieve bouwmaterialen zijn gebruikt. Andere mogelijkheden binnen de samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van gezond leven, worden de komende periode verder verkend.

Michiel Delfos, Schadedirecteur bij Achmea: “De samenwerking, die onlangs officieel is bekrachtigd, past in het streven van Achmea om de verzekerbaarheid van duurzame ontwikkelingen te testen en nieuwe, duurzame diensten en producten te ontwikkelen.

Klimaatverandering

Als verzekeraar met een sterke coöperatieve identiteit wil Achmea, samen met partners, bijdragen aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Onderdeel daarvan is het vergroten van het bewustzijn rond klimaatverandering. Delfos: “Ecodorp Boekel is hiervan een mooi voorbeeld. Wij kunnen leren van elkaars expertises. Wij willen in deze samenwerking kansen en mogelijkheden ontdekken voor nieuwe producten en diensten, die de klimaatweerbaarheid vergroten en bijdragen aan de energietransitie. En tegelijkertijd willen we kennis en ervaring opdoen van het verzekeren van nieuwe risico’s die het gebruik van de innovatieve materialen met zich meebrengt.”

Centraal Beheer

“In Ecodorp Boekel is Centraal Beheer als verzekeringspartner in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkelfase van het project. Samen hebben zij oplossingen bedacht om het vastgoed van Ecodorp Boekel duurzaam te verzekeren”, zegt Delfos.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.