Achmea gaat alsnog dividend uitkeren

0

Achmea gaat alsnog een kapitaaluitkering aan aandeelhouders doen naar aanleiding van het resultaat over 2019. Het gaat om een bedrag van ruim 169 miljoen euro. Eerder gaf de verzekeraar gehoor aan de oproep van DNB en EIOPA om voorlopig geen dividend uit te keren, totdat er meer duidelijkheid was over de impact van Covid-19.

Daarbij werd toen gezegd dat Achmea in de tweede helft van 2020 zou beoordelen of er alsnog een uitkering op aandelen zou kunnen plaatsvinden. Inmiddels heeft de verzekeraar de halfjaarresultaten gepubliceerd en daarin een gezonde liquiditeitspositie en robuuste solvabiliteitsratio van 204% gepresenteerd.

Kapitaaluitkering

DNB heeft begin juli besloten om dividendvoorstellen van verzekeraars weer op de gebruikelijke manier te gaan beoordelen. In vervolg hierop – en ingegeven door de halfjaarresultaten, liquiditeitspositie en solvabiliteitsratio – is Achmea nu voornemens alsnog een kapitaaluitkering te doen. De Raad van Bestuur stelt voor aan de Algemene Vergadering van 29 september 2020 om een uitkering van 5,5% over het op de preferente aandelen gestorte bedrag te doen voor een totaal bedrag van 19,6 miljoen euro en een uitkering op gewone aandelen te doen van 149,7 miljoen euro.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.