Achmea deels overstag in zaak Slotervaartziekenhuis

0

Achmea gaat in schrijnende gevallen toch behandelingen vergoeden in het Slotervaartziekenhuis. Daarnaast krijgen gedupeerden de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekeraar.

“We gaan per individu na wat de gevolgen zijn voor de mensen en als dat erg nadelig is gaan we daar een mouw aan passen. In die situaties dat klanten absoluut weg willen, mogen ze naar een andere verzekeraar”, zei Marjolein Verstappen, directeur zorginkoop van Achmea in het TROS-programma RADAR.

Achmea gaat informatiebijeenkomsten organiseren in de directe omgeving van het Slotervaartziekenhuis. Verzekerden die gebruik willen maken van deze regeling kunnen contact opnemen met de klantenservice van hun verzekeraar.

In RADAR stond de positie van de verzekerde centraal. Achmea heeft haar klanten niet op tijd geïnformeerd over het wegvallen van de zorg in het Slotervaartziekenhuis. De verzekerden trekken aan het kortste eind. Overstappen kan tot 1 januari, maar Achmea heeft haar klanten pas begin februari laten weten dat de zorg in het Slotervaartziekenhuis niet langer wordt vergoed.

Consumenten verkeerden in de veronderstelling dat zij hun verzekering niet konden opzeggen en over konden stappen naar een verzekeraar die wel afspraken heeft met het Slotervaartziekenhuis. Achmea vergoedt vanaf 1 april nog maar ongeveer 80% van de rekening van dit ziekenhuis.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.