Achmea brengt regenwateroverlast in kaart

0

BlueLabel is een waterkwetsbaarheidsscan die op de vierkante meter inzicht geeft in regenwateroverlast. Dit stelt overheden en bedrijven in staat stelt gericht maatregelen te nemen om regenwateroverlast te voorkomen en daarmee schade te voorkomen.

BlueLabel is een initiatief van Achmea, ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en adviesbureau Nelen & Schuurmans. Rotterdam is de eerste gemeente die met BlueLabel aan de slag gaat en zo inzicht krijgt in de kwetsbare plekken in een gebied, tot op gebouw en straat nauwkeurig. Dit inzicht kan direct worden gebruikt om maatregelen te treffen.

Johan Verlinde, programmamanager van het Rotterdam Deltaplan Water: “BlueLabel is één van de tools die we hebben om met particulieren en bedrijven te communiceren en hen actief te betrekken. Het helpt ons verder klimaatbestendig te worden.”

Verantwoordelijkheid

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur Achmea: “Wij zien dat onze klanten vaker worden getroffen door extreem weer. Het is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om Nederland weerbaar(der) te maken tegen de gevolgen van die klimaatverandering.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.