ABP zet streep door terugvordering deelnemers

0

De 555 deelnemers die eerder onterecht te veel pensioen ontvingen, hoeven dit definitief niet terug te betalen aan ABP. Op basis van via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) verkregen onjuiste gegevens, keerde ABP in de periode van 2013 tot 2019 te veel pensioen uit aan deze groep deelnemers.

Alle betrokken deelnemers worden hierover persoonlijk geïnformeerd tussen 17 juli en 13 augustus.  Het bedrag dat deelnemers al hebben betaald, stort ABP in augustus terug. Na de vele reacties van deelnemers werden de maandelijkse terugbetalingen voor deze groep in juni al opgeschort. Nu is dus besloten de terugbetalingsverplichting definitief stop te zetten

Communicatie loopt vaker spaak

Een goed besluit van ABP, reageert Liane den Haan, directeur van seniorenorganisatie ANBO. “De gepensioneerden konden niets doen aan de fouten die zijn gemaakt, maar zouden met een terugvordering wel de gevolgen daarvan moeten dragen. Mooi dat men naar onze argumenten heeft geluisterd.”

Daarmee is dit dossier wat ANBO betreft overigens nog niet gesloten. Den Haan: “De afstemming tussen het UWV en de SVB met pensioenfondsen loopt vaker spaak. Daarom gaan wij de komende tijd bezien hoe dit soort fouten in de communicatie kan worden voorkomen. Want ook bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn speelde iets dergelijks al eerder. Ook toen hebben wij er voor gezorgd dat het besluit is heroverwogen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.