ABP investeert 800 mln in Vista Hypotheek

0

Pensioenfonds ABP investeert via haar pensioenbelegger APG de komende jaren in totaal 800 miljoen euro in Rabodochter Vista Hypotheken. Daarvan is ruim 500 miljoen bestemd voor duurzame hypotheken. ABP belegt wereldwijd circa 19 miljard euro in hypotheken, waarvan circa 4 miljard in Nederland.

Volgens Corien Wortmann, bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP, is de investering in Vista Hypotheken voor ABP een mooie kans om de hypotheekportefeuille uit te breiden en te vergroenen. ABP wil in 2020 58 miljard euro in duurzame ontwikkelingsdoelen hebben geïnvesteerd.

Groene hypotheek

Klanten ontvangen bij Vista Hypotheken een energielabel-A korting bij het afsluiten van een hypotheek voor een energiezuinige woning. Daarnaast geeft Vista deze korting vanaf 1 april 2019 ook zodra klanten gedurende de looptijd van hun hypotheek hun woning verduurzamen en op een energielabel-A uitkomen. Via partner GreenHome krijgen Vistaklanten op een laagdrempelige manier inzicht in welke energiebesparende maatregelen ze kunnen nemen om hun woning te verduurzamen. De Vista Hypotheken met duurzaamheidskorting liggen op het schap bij de onafhankelijke hypotheekadviseur.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.