ABN Amro Verzekeringen test CED Instant Expertise

0

Schademanagementbedrijf CED brengt met Instant Expertise een nieuwe vorm van digitale schadebehandeling op de markt. In een pilot met ABN Amro Verzekeringen worden het komende half jaar Property-dossiers via Instant Expertise afgehandeld.

Instant Expertise is een vorm van schade-expertise waarbij de verzekerde een schade via een beveiligde video-verbinding en zonder afspraak door een expert kan laten beoordelen. Na de schademelding ontvangt de verzekerde een sms met een ‘encrypted’ video-link. De verzekerde kiest vervolgens zelf op welk moment hij wil videobellen. De expert ‘neemt op’, beoordeelt via een beveiligde video-verbinding de schade en brengt direct rapport uit aan de schadebehandelaar. CED stelt dat zo in veel gevallen de schade-expertise binnen een dag kan worden afgerond.

Volgens Lodewijk van Reijen, Head of Strategic Projects van CED, zijn veel Property-schades met een schadebedrag van 500 tot 10.000 euro uitermate geschikt voor Instant Expertise, maar complexe schades, fraude- of aansprakelijkheidszaken niet.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.