ABN Amro Verzekeringen slaagt voor Stv-toets betalingsachterstanden

0

Stichting Toetsing Verzekeraars (STV) toetst momenteel het ‘Protocol bij betalingsachterstanden’. Bij ongeveer 60% van de aangesloten verzekeraars is deze toetsing inmiddels afgenomen. ABN Amro Verzekeringen claimt de eerste partij te zijn die de toetsing in één keer heeft behaald.

De STV is in september 2023 gestart met het toetsten van het ‘Protocol bij betalingsachterstanden’. Het Verbond van Verzekeraars heeft vorig jaar besloten om van dit protocol een Kerncode Klantbelang te maken omdat dit protocol volgens de brancheorganisatie in de huidige tijd belangrijk en relevant is voor klanten. eerder was dit protocol nog onderdeel van het self asessment. Het protocol is bindend voor leden van het Verbond en heeft betrekking op betalingsachterstanden op verzekeringen die zijn afgesloten door natuurlijke personen.

Beleid en praktijk in balans

ABN Amro Verzekeringen (AAV) heeft als eerste verzekeraar succesvol de toetsing doorlopen. Ongeveer 2% van de AAV-klanten heeft wel eens een betalingsachterstand, zegt Gerie Jansen, teammanager Acceptatie & Beheer Particulier van ABN Amro Verzekeringen. “Met deze succesvol doorlopen toets laten we zien dat AAV beleid en praktijk in balans heeft.

Klanten kunnen aangeven dat ze hun premie niet kunnen betalen, waarna er met de klant gezocht wordt naar een oplossing. De gemaakte afspraken voor een betalingsregeling worden vastgelegd samen met de voorwaarden van deze regeling, de afgesproken termijnen, de inningsmomenten en waar de klant terecht kan met vragen. Zo wordt de klant gevraagd bij problemen zo snel mogelijk met ons contact op te nemen. Door mee te denken in oplossingen kunnen we samen met de klant voorkomen dat problemen groter worden. Indien een klant aantoonbaar succesvol een schuldsaneringstraject heeft afgerond, onder begeleiding van een schuldhulpverlenende instantie die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet, en hiervoor finale kwijting heeft ontvangen, wordt de klant in het acceptatieproces niet afgewezen vanwege een eerder royement wegens wanbetaling.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.