ABN Amro verkoopt technologieplatform Moneyou Go

0

ABN Amro verkoopt technologieplatform Moneyou Go aan TM-Pro. De fintech neemt het platform over, inclusief alle onderdelen, het intellectueel eigendom en de betrokken medewerkers. De operationele activiteiten en de software zullen worden gecombineerd tot een gezamenlijke ‘open banking’ oplossing voor financiële dienstverlening. De activiteiten zullen verder gaan onder de naam van TM-Pro.

Bas Boelhouwers, CEO van Moneyou: “Ik ben zeer verheugd dat het innovatieve Moneyou Go platform verder wordt ontwikkeld door TM-Pro. Het laat de waarde en het potentieel van de state-of-the-art technologie zien die onze medewerkers de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. We zijn ervan overtuigd dat de gezamenlijke teams toegevoegde waarde zullen blijven leveren voor de financiële dienstverleners waar TM-Pro nu en in de toekomst voor werkt.”

Innovatieve bankpropositie

Erik Driessen, oprichter en CEO van TM-Pro: “We kijken ontzettend uit naar de samenwerking met het voormalige Moneyou team. Ze hebben een echt innovatieve bankpropositie ontwikkeld, die onze benadering en onze producten aanvult, zowel in manier van denken als in technologie.”

Moneyou

Moneyou is een online financiële dienstverlener die in 2001 is opgericht. Naast hypotheek- en spaarproducten, biedt Moneyou het online betaalplatform Moneyou Go aan. Moneyou is een 100%-dochter van ABN Amro. De bank maakte op 12 augustus 2020 bekend dat het alle activiteiten van Moneyou, op de hypotheekactiviteiten na, zal beëindigen.

TM-Pro

TM-Pro is een Nederlandse aanbieder van financiële technologie. Vanaf de oprichting in 2011 heeft de fintech een solide positie ontwikkeld als leverancier van data-aggregatie en personal finance management software voor de financiële dienstverleningsindustrie, met klanten door heel Europa. Als een van de leveranciers van Moneyou gaat de samenwerking van TM-Pro met Moneyou al geruime tijd terug.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.