ABN Amro partner Client Officer Platform

0

Deze week organiseerde ABN Amro tijdens het World Tennis Tournament het seminar Gamechangers. De ruim 200 aanwezige intermediairs kregen in Rotterdam te horen dat de bank het Client Officer platform én de vakbeurs voor de binnendienstmedewerker HypoTop, met een hoofdpartnership ondersteunt.

“We gaan ons dit jaar extra inzetten voor de actieve duurzame adviseur”, zegt Mark Groenendijk, Manager Intermediaire Distributie van ABN Amro. Naast het getekende hoofdpartnership met het Client Officer platform én de vakbeurs HypoTop, maakte ABN Amro tijdens het seminar (foto) ook bekend dat het tot en met 5 maart voor de duurzaam wonen hypotheek een voor de markt opvallend laag tarief heeft van 0,49% (5jr), 0,74% (10jr) en 0,99% (15jr). Ook wordt tijdelijk het tarief van 17 jaar rentevast (inclusief 2 jaar rentebedenktijd) verlaagd naar het tarief van 15 jaar.

Partnership Client Officer platform

Door de toenemende digitalisering en de noodzaak om efficiënter te gaan werken, lijkt de functie van binnendienstmedewerker op een advieskantoor steeds minder relevant te worden. Lijkt, want door tijdig te investeren in commercieel klantcontact, evolueert een kantooreigenaar zijn binnendienstmedewerker tot een klantgerichte leadgenerator, ofwel de gecertificeerd Client Officer. Een professional die de klantportefeuille en de individuele klantwens misschien wel beter kent dan de adviseur. Het advieskantoor creëert hiermee een proactieve klantbenadering als onderdeel van een toekomstbestendig verdienmodel. Dat vraagt om een cultuurverandering binnen het advieskantoor, maar ook in de branche.

De kantooreigenaar moet zichzelf ervan overtuigen dat de binnendienst geen kostenpost is, maar het startpunt van een toekomstbestendig verdienmodel. Maar ook de binnendienstmedewerker moet zich meer durven te profileren en verantwoordelijkheid tonen door echt te willen gaan voor de klant. Ook buiten de reguliere werktijden. De Client Officer is het visitekaartje, offline en online.

Leren, inspireren en ontmoeten

Een gecertificeerde Client Officer heeft met succes het examen afgelegd van de opleiding Client Officer, die als eerste wordt aangeboden door Lindenhaeghe. Om de CO-titel te behouden moet na dit examen worden voldaan aan het jaarlijkse PE-programma.

Het Client Officer platform ondersteunt de binnendienstmedewerkers bij de transitie naar de toekomstgerichte commercieel gedreven functie van Client Officer. Niet alleen door de inhoud, maar juist ook door elkaar te inspireren en als community van elkaar te leren. Een keer per jaar ontmoeten de Client Officers elkaar tijdens HypoTop, de vakbeurs voor de binnendienst. Faster Forward en ABN Amro dragen met hun hoofdpartnership een belangrijke steen bij aan het platform ClientOfficer.nl en de vakbeurs HypoTop, waaraan inmiddels ook een groot aantal andere marktpartijen hun commitment hebben gegeven.

Binnendienstmedewerkers treffen elkaar dit jaar tijdens HypoTop op dinsdag 6 oktober 2020 in Spant! te Bussum

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.