ABN Amro: ‘Moneyou wordt onze prijsvechter op de hypotheekmarkt’

1

Bij de presentatie van de tweedekwartaalcijfers van ABN Amro heeft CEO Robert Swaak bevestigt dat Moneyou de prijsvechter van de bank in de hypotheekbranche wordt. Eerder deze week werd bekend dat Moneyou zich ook gaat begeven op de intermediaire hypotheekmarkt, te beginnen bij De Hypotheker.

Swaak maakte bekend dat de bank in het tweede kwartaal een winst boekte van 393 miljoen eerder. Een jaar eerder werd er in dezelfde periode nog een verlies behaald van 5 miljoen euro. Swaak: “We boeken voortgang bij de uitvoering van onze strategie om een persoonlijke bank in de digitale tijd te zijn die klanten bedient waar we schaal hebben in Nederland en Noordwest-Europa. We liggen ruim voor op schema wat betreft het afbouwen van de niet-kernactiviteiten van CIB, die sinds Q2 2020 met meer dan 80% zijn teruggebracht, onder andere door de verkoop van delen van de kredietportefeuille.”

Prijsvechter

“We richten ons op aantrekkelijke segmenten waar we winstgevend kunnen groeien”, zegt Swaak. “Daarnaast bieden we onze klanten gemak in hun dagelijks leven en zetten we onze deskundigheid in wanneer het ertoe doet. In onze hypotheekportefeuille breiden we de intermediaire diensten uit door ons online label Moneyou opnieuw neer te zetten als prijsvechter.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.