ABN Amro marktleider in hypotheken

0

ABN Amro heeft volgens CEO Robert Swaak (foto) een goed kwartaal achter de rug, met een nettowinst van 475 miljoen euro en een rendement op eigen vermogen van 8,8%. “Wederom is er groei in hypotheken en onze zakelijke kredietportefeuille. In hypotheken zijn we in het tweede kwartaal van 2022 marktleider met een marktaandeel van 17,5%.”

Swaak: “In hypotheken en onze zakelijke kredietportefeuille houdt de groei aan. De vraag naar zakelijk krediet bleef sterk. We zien aanhoudende druk op de marges voor hypotheken en zakelijke leningen.”

Tikkie

“We zijn een persoonlijke bank in de digitale tijd, met onze strategische pijlers – klantbeleving, duurzaamheid en bank van de toekomst – als leidraad”, zegt Swaak. “Wij laten ons niet afschrikken door de uitdagingen van deze tijd en blijven volledig gericht op de uitvoering van onze strategie en boeken voortgang op onze financiële en niet-financiële doelstellingen. Om de klantbeleving te verbeteren blijven we werken aan de ontwikkeling van nieuwe proposities voor onze klanten. Zo bieden we nu in samenwerking met een partner een oplossing voor horecaondernemers waarmee hun klanten contactloos kunnen bestellen en via Tikkie kunnen betalen, waardoor personeel meer tijd over heeft om zich te richten op hun klanten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.